اسید استئاریک

اسید استئاریک

اسید استئاریک، یک اسید چرب اشباع‌شده با زنجیره‌ای متشکل از 18 کربن است که در انواع محصولات آرایشی و مراقبت از پوست و برای تضمین رایحۀ محصول و بهبود بافت و قابلیت پخش‌شدن آن استفاده می‌شود. مزیت دیگری که دارد این است که به عنوان کمک‌کننده به بهبود میزان رطوبت پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسید استئاریک که با نام اسید اکتادکائوئیک نیز شناخته می‌شود، می‌تواند هم از چربی‌ها و هم از روغن‌های حیوانی و گیاهی به دست آید. بااین‌حال، چربی‌ها و روغن‌های غنی اسید استئاریک در چربی حیوانات تا حدود 30 درصد بیشتر از چربی‌های گیاهی است که معمولاً کمتر از 5 درصد می‌باشد. بر اساس منبع اسید استئاریک، همچنین می‌تواند شامل مواد وگان نیز باشد؛ به خصوص مواد به دست آمده از کاکائو یا کره شیا که دارای 28 تا 45 درصد اسید استئاریک هستند.

ساختار:

فواید: به بهبود رایحه، بافت، و قابلیت پخش‌شدن فرمول کمک می‌کند. مزیت دیگری که دارد این است که به عنوان کمک‌کننده به بهبود میزان رطوبت پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد.
معایب: بسته به منبع اسید استئاریک می‌تواند از حیوان یا وگان به دست آید.
برای چه کسانی مناسب است؟ انواع پوست به جز آن‌هایی که حساسیت‌های خاصی به آن دارند.
مواد فزاینده: با اکثر مواد به خوبی ترکیب می‌شود.
مراقب باشید: اگر به دنبال استفاده از محصولات وگان هستید، چک کنید ببینید که این برند از کدام منبع اسید استئاریک استفاده می‌کند.

تفاوت بین اسیدها و اسیدهای چرب چیست؟

اسیدهای چرب باوجود داشتن نام اسید در خود تفاوت زیادی با اسیدها دارند. اسیدهای چرب عناصر سازندۀ روغن‌ها و چربی‌ها هستند. برخلاف اسیدها، آن‌ها تمایل به آب‌رسانی و لطافت پوست دارند.

فواید اسید استئاریک در فرمول بندی چیست؟

عمدتاً اسید استئاریک به عنوان سورفاکتانت، امولسیفایر و غلیظ کننده به محصولات آرایشی و مراقبت از پوست افزوده می‌شود.

سورفاکتانت

سورفاکتانت به عنوان عامل فعال سطح به صورت کوتاه مدت به کار می‌رود. سورفاکتانت‌ها ترکیباتی هستند که باعث کاهش کشش سطحی بین دو ماده می‌شوند؛ برای اینکه به آن‌ها کمک کنند تا مخلوط شوند یا رطوبت را به طور مساوی روی سطح پوست تقسیم کنند.
کار دیگر سورفاکتانت‌ها، چربی‌زدایی و امولسیون‌سازی روغن‌ها و چربی‌ها و از بین بردن کثیفی‌های پوست است که باعث پاکسازی آن می‌شود. از آنجایی که یک انتهای مولکول سورفاکتانت، جذب آب شده و انتهای دیگر آن جذب چربی می‌شود، این امکان وجود دارد. بنابراین، سورفاکتانت‌ها روغن، کثیفی، و سایر ناخالصی‌ها جمع‌شده روی پوست شما در طی روز را به خود جذب کرده و آن را پاک می‌کند. به دلیل این خواص، اسید استئاریک می‌تواند در بسیاری از موادهای شوینده و شست‌و‌شوی بدن مختلف یافت شود.

بافت

خاصیت دیگر اسید استئاریک، کارایی آن به عنوان غلیظ کننده یا سخت کننده است. به همین دلیل است که اسید استئاریک به چیزهایی مانند صابون‌، شمع، پلاستیک، پاستل روغنی و … اضافه می‌شود و به سخت‌شدن و مقاوم شدن محصول و همچنین حفظ شکل آن کمک می‌کند.

امولسیفایر

اسید استئاریک نوعی امولسیفایر است که محصولاتی که هم آب و هم اجزای روغن دارند، به آن نیاز دارند. موادی که پایۀ آن‌ها آب و روغن است، تمایل به جدا شدن در فرمول‌بندی دارند. امولسیفایر‌ها به نگه‌داشتن مخلوط در کنار هم و جلوگیری از تقسیم شدن یا جدا شدن اجزا و همچنین ثبات و بهبود دوام محصول شما کمک می‌کنند.
اسید استئاریک به عنوان امولسیفایر از یک سر آب‌دوست و یک دم روغن‌دوست تشکیل شده است. سر آب‌دوست به موادی با ترکیبات دارای آب و دم آب‌گریز به موادی با ترکیبات دارای روغن جذب می‌شود، آن‌ها را جذب هم می‌کند و مانع جدایی‌شان می‌شود.

اسید استئاریک‌ها چه مزیتی برای پوست دارد؟

پاکسازی

اسید استئاریک‌ها به عنوان سورفاکتانت به شست‌و‌شو و پاکسازی چربی و هرگونه ناخالصی اضافه از روی پوست کمک می‌کنند. اسید استئاریک‌ها کثیفی‌ها و روغن‌ها را به خود جذب می‌کنند و سبب از بین بردن آن‌ها از روی پوست می‌شوند.کار دیگر سورفاکتانت‌ها، چربی‌زدایی و امولسیون‌سازی روغن‌ها و چربی‌ها و از بین بردن کثیفی‌های پوست است که باعث پاکسازی آن می‌شود. از آنجایی که یک انتهای مولکول سورفاکتانت، جذب آب شده و انتهای دیگر آن جذب چربی می‌شود، این امکان وجود دارد. بنابراین، سورفاکتانت‌ها روغن، کثیفی، و سایر ناخالصی‌ها جمع‌شده روی پوست شما در طی روز را به خود جذب کرده و آن را پاک می‌کند. به دلیل این خواص، اسید استئاریک می‌تواند در بسیاری از موادهای شوینده و شست‌و‌شوی بدن مختلف یافت شود.

لایۀ محافظ پوست

نشان داده شده‌است که اسید استئاریک‌ها از لایۀ محافظ طبیعی پوست در برابر نرسیدن آب به آن محافظت کرده و همچنین به نگهداری از لایۀ محافظ پوست نیز کمک می‌کنند. لایۀ محافظ طبیعی پوست از چندین لایۀ ابتدایی پوست و روغن‌های طبیعی که از آن تولید می‌شود، تشکیل شده‌است. این لایه در برابر مواد آلرژی‌زا، باکتری‌ها و تبخیر آب پوست محافظت می‌کند. هنگامی که لایۀ محافظ پوست به علت مواردی چون بالا رفتن تدریجی سن، در معرض استفاده از محصولات زبر قرار می‌گیرد، شرایط محیطی و یا شرایط پوستی مانند اگزما یا التهابات پوستی آسیب می‌بیند و یا مختل می‌شود و در این حال، پوست این توانایی محافظتی خود را از دست می‌دهد.

اسید استئاریک یکی از اجزای مهم در لایۀ محافظ پوست است و به طور گسترده‌ای در محصولاتی که برای مراقبت از پوست استفاده می‌شود، کاربرد دارد. در فرمول‌‌بندی آن آمده است که حامی عملکرد لایۀ محافظ پوست برای سلامتی است و همچنین آب‌رسانی و حساسیت را نیز بهبود می‌بخشد. لازم به ذکر است که دربارۀ این مزیت هنوز تحقیقات زیادی انجام نشده‌است.

مطلب پیشنهادی

آکریلیک اسید

آکریلیک اسید چیست؟ کاربرد عمدۀ آکریلیک اسید در تولید رزین و استر آکریلیک است که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *